Over ons

Welkom op onze website. InContact Bijzonder is ontstaan vanuit een zoektocht in het doolhof van de wereld die "zorg" heet.

Saida Al Ayachi:
Zorgprofessional met ruim 20 jaar ervaring. Zorg is altijd mijn passie geweest maar nu ook mijn leven.
Moeder van een zoon met een verstandelijke beperking en autismespectrumstoornis.
Ernstig Verstandelijk Beperkt + (EVB+)

Shirin van Rooijen:
Grafisch ontwerper, educatie in kunst en cultuur, ervaringen met toegankelijkheid in openbare ruimtes en architectuur.
Moeder van een zoon met het ATR-X syndroom. Communicatief Meervoudig Beperkt (CMB): verstandelijk & lichamelijk beperkt, slechthorend & slechtziend.

Onze kinderen wonen nog thuis en wij zorgen 24/7 met ondersteuning van het pgb- team voor hun. Dit is een behoorlijk grote uitdaging en het is soms lastig de balans te vinden tussen leven en zorgen.

 

Dit heeft ons samengebracht als vriendinnen en ook als initiatiefnemers van Bijzonder Ouder Contact (B.O.C) in Utrecht.


Door de ervaringen die we beiden hebben opgedaan in de zoektocht naar passende zorg voor onze kinderen, zijn we erachter gekomen hoe ingewikkeld de wereld van de zorg in elkaar zit. Er zijn teveel regels, ingewikkelde processen en aanvragen waar je doorheen moet. Dat kost veel tijd en energie, terwijl alle energie moet gaan naar het zorgen voor je kind. 

Hieruit is een behoefte ontstaan: 
"Hoe kunnen wij als ervaringsdeskundige hier een verschil in maken? Waarom moet het wiel steeds opnieuw uitgevonden worden?" Vaak denken de zorgprofessionals te weten wat wij als ouders nodig hebben. Terwijl wij als ervaringsdeskundige in samenwerking met de zorgprofessionals de zorgbehoefte beter in kaart kunnen brengen en de juiste zorg hierop kunnen afstemmen.  

e: [email protected]
w: www.incontactutrecht.nl
blog: https://incontactbijzonder.jimdofree.com/
t: 06 42554409 (shirin) & 06 10457494 (saida)